Photowalk "Från Eriksberg till Sannegårdshamnen"

En fotopromenad från Eriksberg till Sannegårdshamen är som en vandring genom ett paradis för fotografer. Området bjuder på en blandning av gammal varvshistoria och modern arkitektur. Samtidigt är promenadvägen längs Norra Älvstranden ett konststråk som inte finns på någon annat ställe i Göteborg.
 
Om man letar efter Eriksbergs historia, så upptäcker man snart att man inte pratar så mycket om tiden före 1853, då Carl Christian Barchman och C F Höglund grundade en galvaniseringsverkstad som senare blev till Eriksbergs Mekaniska Verkstad AB.

Industrin på Eriksberg under 1800-talet var bara början av den moderna historien. Även i början av 1900-talet fanns det endast cirka 400 arbetare och anställda i fabrikerna. 1921 byggde man en flytdocka och från den tiden kunde man bygga större fartyg på Eriksberg och under Andra Världskriget jobbade ungefär 6000 personer i varvsindustrin. Redan i slutet av 60-talet, 45 år senare, började nedgången och 1979 var Eriksbergs varv avvecklat.
 
Idag är Eriksberg ett modernt bostadsområde längs Göta älv. Vid stranden ser man Göteborg från Älvsborgsbron till Läppstiftet och har, på andra sidan älven, ett 400 årigt Göteborg framför sig, från den gamla fiskehamnen till Masthuggskyrkan och de modernare byggnaderna. På älven trafikerar färjor i olika storlekar och fartyg åker Vänern tur och retur.
 
Fotovandringen ”Från Eriksberg till Sannegårdshamnen” äger rum den 18 januari klockan 13. Vi möts vid busshållplatsen Eriksbergstorg och avslutar på ett kafé. Vilket kafé vi träffas på efter vandringens slut berättar vi under fotopromenaden.
 
För att kunna planera vår photowalk så bra som möjligt, ber vi alla intresserade att anmäla sig så tidigt som möjligt. Det går även att anmäla sig på Facebook

Fotovandring september 2013: "Tre miljöer - samma stad"
Fotovandring oktober 2013: "Från Tångudden till Klippans kulturreservat
Fotovandring november 2013: "Längs Gustav II Adolfs Vallgrav"
Fotovandring december 2013: "Ljusstråket från Lilla Bommen till Liseberg"
Fotovandring februari 2014: "De fyra Långgatorna i Göteborg"
Fotovandring mars 2014: "På kulturstigen från Saltholmen till Långedrag"